Baróti háztűz

Tisztelt Adakozók, kedves Érdeklődők!

Örömmel és hálás szívvel számolunk be arról, hogy rekord idő alatt gyűlt össze a ház ára. Három héttel az adománygyűjtés megkezdését követően azzal a nagyszerű hírrel szolgálhatunk, hogy a kitűzött 3,5 millió forint (50 ezer lei) összegyűlt! A gyors és hatékony gyűjtés eddigi eredménye közel 54 ezer lej (nagyjából 3,6 millió forint) ezért a szervezők a gyűjtést lezárták.  A még esetleg beérkező  adományokat a gyűjtést vezető Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlja majd fel.

Köszönjük szíves felajánlásaikat és legyen Istené a dicsőség a gyors segítségért!

2016. október 15-én, szombaton este a baróti (Erdély, Erdővidék) Bács család háza porig égett. A szomorú eset szerencsére nem követelt emberáldozatot, de az ötgyermekes, többszörösen hátrányos helyzetű családnak mindene (fedél, bútor, ruha, iratok) odaveszett, szó szerint annyival maradtak, ami rajtuk volt.

Már másnap egy kis kezdeményező csapat, a család tagjaival való egyeztetést követően, szervezkedni kezdett, hogy a nagy bajban lévő családon segítsen. A pénzbeli adományok összegyűjtésének a megszervezését a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezetének erdővidéki munkatársai és önkéntesei vállalták fel.

A Johannita Segítő Szolgálatot korábbi erdélyi támogatásunk (háromkúti iskola) szervezője kereste meg, ami után a Gondviselés Segélyszervezet munkatársával való megbeszélés alapján mi is csatlakozunk a gyűjtést végzők körébe.

A család jelenleg több rokonnál, ismerősnél kapott helyet. A porigégett viskó helyett a szervezők egy 50 m2-es kis házat terveznek felépíteni. A gyors segítségnek köszönhetően a ház építése már folyamatban van.