A terényi tábor

Mintegy 4000 m2-en az Arany János utca 72-74.sz alatt található. A tábor területén két lakóépület, egy közösségi épület, egy konyhaház, egy étkezőépület és egy közös szociális blokk (fürdő-WC) található. Ezen kívül egy kis sportpálya és játszótér biztosítja a kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

A község rövid története

A tábor: A tábor területén két lakóépület, egy közösségi épület, egy konyhaház, egy étkezőépület és egy közös szociális blokk (fürdő-WC) található. Ezen kívül egy kis sportpálya és játszótér biztosítja a kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

A lakóépületek: Két egymáshoz hajló épület, mindkettőben a földszinten 4 -4 fürdőszobás szobával. A szobákban legalább egy franciaágy és két egyszemélyes ágy található, a fürdőszoba akadálymentesített. Az egyik épület tetőterében két 8 – 8 ágyas hálóterem is van, elsősorban fiatalok számára. Minden helyiség hőszivattyús fűtéssel, továbbá a földszinti szobák padlófűtéssel, az emeleti hálótermeket olajradiátorral lehet még fűteni. WC, kézmosó az emeleten is van. A két épület tornáca kellemes helyszín beszélgetésekhez, játékokhoz.

A konyha: A régi házból kialakított konyhában ipari villanytűzhely, nagy mosogató és két nagy, fagyasztó-hűtőszekrény, valamint nagyméretű edények biztosítják, hogy egy – egy csoport biztosítsa magának az étkezéseket. A konyha helyisége melletti szoba az élelmiszerek előkészítésére is alkalmas. Olajradiátorral illetve magával a sütővel lehet fűteni.

Az étkező: Az ingatlanon lévő másik, eredeti épület lett az étkező, ahol mintegy 40 fő étkeztetése történhet. Itt is rendelkezésre áll hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és egy mosogató. Az étkező fűtése egyelőre nem megoldott, olajradiátor helyezhető el szükség esetén..

A Közösségi épület: A kereszt alakú, egyterű épületben 70-80 főnek lehet berendezni a termet, konferencia, előadás vagy hangverseny céljából. A székeket összerakva közösségi játékokhoz, tánchoz megfelelő helyszínt nyújt. Nagyobb rendezvényeknek – esküvő, találkozók – is ideális helyszín. Kandallóval illetve részben padlófűtéssel fűthető.

A Központi szociális blokk: A tábor sátortáborként indult, így szükség volt fürdő – WC komplexumra. Az új épületben mind a férfi, mind a női szárnyban 3 -3 zuhanyozó állás, és WC található, valamint egy mozgássérült WC is.

A sportpálya: 20 x 10 méteres, füves pálya, kézilabda kapukkal.