Humanitárius segélyezés

A  rászorulók támogatás, istápolása a johanniták alapküldetése. Tevékenységeink közt fontos helyen van ennek gyakorlati megvalósítása humanitárius segélyszállítmányok célba juttatásával. Szervezetünk évente mintegy  50-60 kamionnyi szállítmányt bonyolít, amelyekkel célunk elsősorban a különböző intézmények (szociális, egészségügyi, nevelési és oktatási) infrastruktúráinak támogatása. Gyógyászati segédeszközöktől, kórházi berendezésektől kezdve, tartós élelmiszereken át, bútorokig a legkülönbözőbb szükségekeit igyekszünk kielégíteni magyarországi és határon túli intézményeknek. Az adományokat fogadását, válogatását és elosztását budapesti Központi Raktárunk mellett, hódmezővásárhelyi, mátészalkai és szombathelyi raktárainkból koordináljuk. Munkánk azonban nem korlátozódik a Kárpát-medence területére, számos alkalommal juttattunk el adományokat például Koszovóba, Macedóniába, vagy épp Ukrajna Kárpátokon túli területeire.

segélyszállítmány

Időről-időre speciálisabb felajánlásokkal is lehetőségünk nyílik támogatni a rászorulókat. Ilyen volt a kárpátaljai intézményeknek eljuttatott kazán és mentőautó, a bátonyterenyei közmunkásokat is foglalkoztató gazdaságnak adományozott mintegy 800 db gyümölcsfacsemete, a  -többek közt- Bethesda Gyermekkórháznak felajánlott komplett sebészeti csomagok, vagy éppen a Budapest XV. kerületi szakrendelő fogászatának adományozott kezelőszékek.

Ebben a munkánkban nagy segítséget jelent a külföldi johannita szervezetekkel (különösen is a svájci, német, osztrák) való szoros együttműködés. Ugyanakkor a humanitárius segélyszállítmányok anyagi hátterének biztosítása minden évben komoly kihívást jelent, így amennyiben módjában áll munkánkat pénzadománnyal támogatni, felajánlásait köszönettel vesszük a Johannita Segítő Szolgálat OTP Bank Nyrt-nél vezetett bankszámlaszámán: 11705008-20410322.