Mentőszolgálat

A Johannita Rend hagyományosan betegápoló, ispotályos fraternitás volt a kezdetektől. Ez a tevékenység azóta is alapvetően meghatározza a johannita szervezetek (legyen szó akár a Rendről, akár annak karitatív szervezeteiről) működését. A Johannita Segítő Szolgálat 2006 óta foglalkozik rendszerszerűen elsősegélynyújtással. Ennek a tevékenységünknek  dinamikus fejlődésével egyre több egészségügyi egészségügyi szakdolgozó kapcsolódott be munkánkba és hamar megfogalmazódott a egy önkéntes mentőszervezet elindítására. Évek alatt, lépésről, lépésre teremtettük meg infrastrukturális és egyéb feltételeit mentőszolgálatunk felállításának. Végül a sok munka és segítség gyümölcseként 2014-ben kerülhetett sor mentőszolgálatunk megalakulására, amikor is megkaptuk a működéshez szükséges engedélyeket. Jelenleg 2 eset szintű mentőegységgel végezhetünk őrzött betegszállítást, rendezvény egészségügyi biztosítását és mentést.

Őrzött betegszállítás

Mentőszolgálatunkat elsősorban nem betegszállítási céllal hoztuk létre, de előre egyeztetett időpontokban vállalunk önköltséges betegszállítást.

Rendezvény egészségügyi biztosítása

A rendezvények egészségügyi biztosítását az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről tárgyalja és szabályozza. Szervezetünk mentőegységei rendszeresen látnak el szolgálatot különböző eseményeken (például fesztiválok, kulturális, egyházi, ifjúsági,egyetemi, vagy épp sport). Egészségügyi állományunk mellett elsősegélynyújtóinkkal is ki tudjuk egészíteni munkánkat.

Betegszállítással, rendezvény biztosítással kapcsolatos kérdésekkel forduljon bizalommal Frigyesi Tamás (tamas.frigyesi@johannitak.hu) kollégánkhoz.

Mentés

Szervezetünk 2017. szeptember 4-től, az első magyarországi protestáns mentőszolgálatként, bekapcsolódott Budapest sürgősségi ellátásába. 929-es esetkocsink jelenleg hétfői napokon vesz részt a mentésben az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt. Szolgálatunkat saját erőforrásból, adományokból és önkéntesekkel látjuk. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik bekapcsolódnának szolgálatunkban az info@johannitak.hu e-mail címre küldött önéletrajzzal. Amennyiben teheti kérjük támogassa mentő tevékenységünket pénzadományával, amelyet az OTP Banknál vezetett alábbi számlaszámra várunk köszönettel:
11705008-20499385

Kérjük, a közlemény rovatba tüntesse fel: “929

Ha tárgyi eszközökkel segítené munkánkat, úgy lépjen kapcsolatba dr. Gorove Kristóf főápolónkkal a kristof.gorove@johannitak.hu e-mail címen.