Budakeszi

Alapításának éve: 2001

Budakeszi Helyi Szervezetünket 2001-ben alapítottuk meg öt fővel. A kezdeti időszakban közel negyven hazai szeretetotthon (többek között csecsemő- és anyaotthonok, idősek otthona) élelmiszerrel, ruházattal, bútorokkal, gyógyászati segédeszközökkel, hidraulikus kórházi ágyakkal történő támogatását végeztük. Ezek nagy részét németországi testvéreinktől kaptuk. Erdélyben árvaházak támogatását, Kárpátalján kórházak segítsége (tápszerek, élelmiszerek, orvosi segédeszközök, stb.) Többükkel a mai napig aktív kapcsolatot ápolunk. Az évek folyamán szellemi- és mozgásszervi fogyatékkal élőket szervezetek támogatásával egészült ki tevékenységünk.

Budakeszin elsősorban télen támogatunk tűzifával és élelmiszerrel olyan rászoruló családokat, akik nem számíthatnak rokonok, közeli ismerősök segítségére.

 Erdély – családi árvaház

2005-ben egy zilahi családi árvaházzal vettük fel a kapcsolatot, ahol 19 gondozott gyermek és fiatal nevelkedik. A gyermekek harmada valamilyen fogyatékkal él (down-kór, alkohol-szindróma), de miután a szülők, körülményeik miatt nem tudták nevelni őket, így az összes gyermek lelkileg (is) sérült. Első akciónk során egy jótékonysági táncház keretében az egyik tizenéves kislány életben tartó műtétjének költségeire gyűjtöttünk támogatásokat. Ezt követően, célzott adományoknak köszönhetően, 2008-ban az árvaház összes nyílászáróját ki tudtuk cserélni, valamint kifestettük az épületet.

Az elmúlt években nyári bibliai táborokat is szervezünk az erdélyi gyermekek számára, melyek költségét külön erre a célra érkező adományokból tudjuk fedezni. Míg a gyermekek táborban töltik idejüket a nevelőszülők lehetőséget kapnak a pihenésre, kikapcsolódásra. Így 2012 nyarán a Csíki-havasokban töltöttünk el egy hetet, ahol a csángó néptáncokkal is megismerkedhettek a gyerekek, valamint megmászhatták a Madarasi-Hargitát és fürödhettek a Szent Anna-tóban. Mivel a gyerekek rendkívül zaklatott családi háttérből érkeznek, kifejezetten fontos számunkra, hogy Isten szeretetéről hallhassanak, és elfogadását rajtunk keresztül is megtapasztalják. Így könnyebben tudják feldolgozni az őket ért nehézségeket.

Önkéntes örökbefogadás

Néhány éve kezdtük meg a jelképes örökbefogadási programunkat. Ennek keretében anyaországi támogatók nehéz sorsú erdélyi, kárpátaljai magyar gyermekek tanulását, megélhetését segíthetik havi rendszerességű támogatással (6.000,-Ft / hó). A befizetett támogatások eljuttatását évente négy alkalommal, személyesen végezzük.

Bankszámlaszám: 11705008-20493255-00000000 (OTP Bank Nyrt.)

Amennyiben Ön is szívesen csatlakozik önkéntes örökbefogadási programunkhoz, örömmel várjuk jelentkezését a +36 20 988 7466 telefonszámon!

Köszönettel: Dudás Tibor, a Budakeszi Helyi Szervezet vezetője