Kelet-Ormánság

Alapításának éve: 2011

A Kelet-Ormánság Johannita Segítő Szolgálatot 2011. októberében alakította meg 4 házaspár és két johannita lovag (Nagy Árpád, Szabján Imre) aktív közreműködésével. A Helyi Szervezet tagjai reformátusok és katolikusok, közösen munkálkodnak több településen a Kelet Ormánság területen(Ipacsfa, Kovácshida, Drávaszerdahely, Drávacsepely, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Cún, Drávapiski, Adorjás, Kórós). Úgy gondoltuk, hogy az itt végzett munkánkhoz segítség társul, ha csatlakozunk a Segítő Szolgálat országos rendszeréhez, illetve lehetőséget látunk a johannita fiatalok bevonására is az itt folyó munkákban. A lovagrend jelmondata : „A hit védelme, a rászorulók támogatása.” nagyon fontos számunkra, napi munkánkban többször gyakoroljuk ezt a gondolatot.

A helyi szervezet elsődleges célja, hogy a Kovácshida környéki Református Társegyházközség diakóniai feladatait ellássa, továbbá, hogy szociális téren pozitív változásokat érjen el. Az ország leghátrányosabb települései között vannak ezek a falvak, a templomok egyre üresebbek, a szükség és a feladat egyre több, egyre nagyobb. Igyekszünk jelen lenni, elérhetőekké válni ezeken a településeken, programokat szervezni és megvalósítani, aktivizálni az itt élőket.

Jelenleg igyekszünk családokat látogatni, támogatni, aktívan foglalkozunk a fiatalokkal, játszóházak, táborok, kirándulások, kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások keretein belül.

A linkre kattintva olvashatják 2012-es beszámolónkat az ormánsági projektről. Ezúton is köszönjük azoknak, akik támogatásukkal segítették az ormánsági munkánkat, reméljük a 2013-as esztendőben tovább végezhetjük a térségben megkezdett szolgálatunkat!